Hulligtenweg 1, 9334 TD Peest
 
Telefoon 06 - 51 414 949

mediation particulier

Kijkt u wel eens naar de Rijdende Rechter? Dan weet u in welke conflictsituaties mensen terecht kunnen komen. En misschien hebt u ook dat onbevredigende gevoel, dat het eind van het liedje altijd is, dat een van de partijen ontevreden naar huis gaat. Dat is een beetje kenmerkend voor rechtspraak: er zijn (bijna) altijd winnaars en verliezers.
 
Het grote verschil tussen rechtspraak en mediation is, dat partijen zelf tot een oplossing komen. Dat heeft per definitie meer draagkracht en impact bij partijen dan een oordeel van een rechter.
 
Een voorbeeld
 
Een teler van fruit breidt zijn bedrijfsactiviteiten geleidelijk uit via het verkopen van potten jam, gelei e.d. naar het verkopen van tuinstoelen, tuintafels, tuinlampen, parasols e.d.. De gemeente acht dat niet passen in het bestemmingsplan, maar wil tegelijkertijd ondernemers niet onnodig voor de voeten lopen in de ontwikkeling van hun bedrijf.
Op initiatief van de gemeente gaat een ambtenaar in mediation met de teler om samen naar een oplossing te zoeken.
 
Een ander voorbeeld
 
Een studente aan de universiteit wil colleges volgen, die slechts door één docent aan die universiteit worden gegeven. De docent wordt steeds vrijer met de studente, wat zich uit in de vorm van klopjes op rug en schouders e.d.. De studente ervaart dat als ongewenste intimidatie, maar krijgt daarvoor weinig begrip bij de docent.
Samen besluiten ze een mediator in te schakelen om tot voor hen beiden aanvaardbare omgangsvormen te komen.
 
Ronald wil graag mensen helpen die een probleem met een ander hebben. Mediation is daarvoor een beproefde methodiek.